Животът е безкрайно пътуване...към себе си

Чудодейно зрънце

"Житното зърно е емблема на човешката душа. Както житното зърно пада в земята и умира, както то пониква, израства и дава семе, същото става и с човешката душа.
...
И когато вие седнете на трапезата, не мислите никак за житното зърно, не знаете каква радост то внася във вас, какви мисли то носи. Вие не знаете неговия произход. Хората не го оценяват, кокошките също – никой не го оценява. Но то е една велика загадка в света.
...
Но нека се обърнем към историята на житното зърно. Когато го посеят в земята, какво бихте казали, ако бихте били на негово място? Ще кажете: „Свърши се с нас, изчезна нашият живот, изгни!” Но в житното зърно има повече вяра, отколкото у вас. Когато е погребано в почвата, то гние и сплува, но веднага разбира езика на Слънцето и щом първите негови лъчи се появят, казва си: „Аз няма да умра, аз ще възкръсна", Петър Дънов, "Сила и живот"

"Но в житното зърно има повече вяра, отколкото у вас" - чак сега разбирам колко са истински тези думи ! Вече пети ден житните зрънца хранят тялото, хранят и душата ми, носят ми радост, спокойствие, светлина. И не искат нищо в замяна, само малко, мъничко любов...
                                                                          *
Житният режим не е диета, нито сектантска приумица. Има нещо чудодейно и преобразяващо в него ! Не е нито отслабването, нито изхвърлянето на токсините. Житният режим ни помага да се свържем с душата си, да я преоткрием. И колкото е радостно да срещнеш скъп човек, когото не си виждал отдавна, да поседите заедно, да си побъбриш с него, толкова по-радостно е...да срещнеш себе си, отново. Отвъд скърби и неволи, високо сред сияйните небеса !





Няма коментари: