Животът е безкрайно пътуване...към себе си

За свободата

Те умряха за свободата...а вие готови ли сте да умрете за вашата ?
Готови ли сте да отстоявате всяко кътче от себе си и всяко късче от вярата си ?
...Защото свободата е state of mind, което се проектира в света вън от нас, а не обратното. Свободата не е безусловно гарантирана завинаги, точно обратното, в природата й е да се изплъзва в мига, щом забравим за нея. Е, готови ли сте да нададете вой за изгубената си свобода ?
Аз питам...за свободата на всеки един от нас.
Колко далече сте готови да стигнете, за да защитите своите вярвания, мечти и всичко най-съкровено от себе си ?

За мен животът е една безкрайна борба по отвоюване на себе си от окръжаващата реалност, която се опитва да ти наложи всевъзможни идентификации, да те "кодира", да ти лепи етикети, и т.н. В 21 век е много трудно човек да открие и запази своята уникалност. Да се защитава от наложените му параметри. Аз лично съм се заинатила. И ще продължавам до последно.

Вярвам, че свободата е навсякъде - в май-малкото и в най-голямото. В решенията, които се налага да взимаме всеки ден или когато избираме по кой път да тръгнем - в пряк и преносен смисъл. Свободата е тъканта на съвременния живот. Но защо се държим като удавници в океан от възможности ?

В деня и в часа, в който сирените вият за загиналите за свободата..., аз ви призовавам да започнете да виете, защото свободата загива. А с нея загива и основополагащия принцип на света, в който живеем. Значи, и самият свят.

1 коментар:

Atanas Antonov каза...

Много истинско и точно. Ако всички хора можеха да си признаят пред себе си как се поробват сами, щеше да е по-лесно да потарсят свободата си. Рескект!!!